14 Nisan 2016 Perşembe

Sevgili peygamberim.......

Bana sorsanız dünyada en zor uğraş nedir diye,hiç düşünmeden annelik derdim.
Hakikaten çocuk yetiştirmek çok zor bir iş.
Zor olmakla  beraber eğlenceli, güzel, verdiğin emeklerin  geri dönüşümü olan,bazen olmayan bir uğraş.
Ve Allaha binlerce kez şükürler olsun bir anne olarak benimde zorlandığım konular oldu.
Bunlardan bir tanesi çocuklarımın uyku düzeni olmaması,uyumamak için direnmeleriydi.
Elhamdülillah son iki üç senedir bu konuda düzelmiş durumda.
Özellikle uykuyu sevmeyen kaymakım( kendisi şu anda 10 yaşında olup,4.sınıfa gidiyor)bayağı uğraştırırdı.
Henüz okuma yazma bilmedikleri yaşlarında kızları alır,odalarına götürürdüm,uyutmak için.Tabi kitabımızı da alırdık.Kitabımızın ismi 365 günde sevgili peygamberim timaş yayınlarının çıkardığı oldukça hacimli,çok güzel bir kitaptı.yazarı Nurdan Damla
Okurdum okurdum okurdum her konuda kanaatsiz olan kızçelerim hiç doymazlardı.
İyi ki bu konuda doyumsuz olmuşlar,çünkü benim için sadece çocukları uyutmak maksadıyla yaptığım bu işin çok güzel geri dönüşümleri oldu.
Birde bu işi kendimi zorlamadan kasmadan mecburiyetten yapmasaydım nasıl olurdu acaba?
Ama bende çok yoruluyordum ve biraz tabiri caizse kafa dinlemek istiyordum.
Buda ancak onlar uyuduğu zaman mümkün oluyordu.
Uyudukları zaman nasıl mutlu olurdum.
Arada bir bu işi babamız yapardı o bana göre daha geniş ve bu işi severek yapardı.
Ben kitabı şu formatta okurdum mekkedeeeee şirin bir evdeeeee mutlu bir aaaaaannnne vardı.Adıııııı aaaaaaamineydi.Dünyanın eeeeenn mutlu eeeeenn tatlı annesiiiiydi oooooo.
O kadar çok okurdum ki, çocuklar bazı konuları ezberlemişlerdi.
Hatta kaymakım mekkede şirin bir evde butlu bir anne vardı diye anlatırdı,ne çok gülerdik.
Her anları kaydedilesi sonradan izlenesi  anları özlüyor insan.
Ama bu mümkün olmuyor maalesef.
Kutlu doğum haftası munasebetiyle din kültürü öğretmeni kaymakıma ödev vermiş peygamber efendimize mektub yazın diye.
Kaymakım eve geldi öğretmeninin ödev verdiğini ama nasıl mektub yazacağını bilmediğini söyledi.
Bizde nasıl bir mektub yazacağını çok merak ederek bu konuda  kendisine yardımcı olamayacağımızı söyledik.
En güzel mektubun yardım almadan içinden geldiği gibi yazılan olduğunu söyledik ve geri çekildik.
Bizden umudunu kesen kızım hiçbir materyal kullanmadan kitap örnek mektub v.s.bizim yanımızda mektubunu yazdı.orijinaline sadık kalarak hiçbir değiştirme ve düzeltme yapmadan aynısını yazıyorum.Ben çok beğendim umarım sizde beğenirsiniz.


  • Sevgili peygamberim nasılsın iyimisin?Seni çok merak ediyorum.Seni görmeyi çok istiyorum.
  • Daha doğmadan babanı kaybettin,yetim kaldın.birgün anneni kaybettin öksüz kaldın.
  • Hiçbirimiz senin kadar acı çekemeyiz,senin kadar içimiz parçalanmaz.
  • Sana yoldaş olan eşin hz.haticeyi kaybettin,sana babalık yapan amcan ebu talibi kaybettin.
  • Ne kadar hüzünlü olduğunu biliyoruz ama buna rağmen dinç kalmayı başardın,çünkü Allahın seni yalnız bırakmayacağını biliyordun.
  • Canım peygamberim biz senin ümmetiniz,sana inandık,Allaha güvendik.Canım peygamberim hatırlıyormusun müslüman olmayanlar bile sana mallarını emanet ediyorlardı niye? çünkü sen Muhammedüleminsin.Kainatın peygamberisin.Peygamberim sen ve hz.ebubekir bir mağaraya sığındığınızda müşrikler gelince ebubekire korkma dediğin için Mehmet Akif Ersoy istiklal marşın korkma diye başlamıştır.*
  • Peygamberim annen sana niçin muhammed adını koyduğunu biliyormusun?Çünkü annen sen doğmadan önce bir ruya görüyor bu ruyayı dedene anlatıyor,ruyada senin adının ya Ahmed  yada Muhammed koyulması isteniyor.Abdulmuttalib sen doğduğunda seni alıp kabeye götürüyor adını MUHAMMED koyuyor.Deden seni başucunda eksik etmezdi.Toplantılarda ayağının üstüne otuttururdu.Birisi bu çocuğa neden bu kadar önem veriyorsun diye sorduğunda benim oğlum yüce olacak sayılacak diyordun.Peygamberim sana söz veriyorum dinime hayırlı bir evlat olucam,büyklerimi sayacağım,küçüklerimi seveceğim.Seni çooook seviyorum.
  • İşte kızımın küçükken dinlediği okuma yazma öğrendikten sonra okuduğu ve seyrettiklerinin sonucunda peygamber efendimize yazdığı mektub.
  • * Mehmet akif le alakalı kısım trt diyanette yayınlanan yusufun dünyası  adlı çizgi filmden bende ilk defa burada duydum.

    19 yorum:

    1. Canım benim, maşallah, küçüklükte öğrenilen şeyler nasıl da akılda kalıyor. Ne kadar içten, ne kadar masum. Aferin ona. Tebrikler sizin gibi güzel ve bilinçli evlatlar yetiştiren anne, babalara.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. aynen katılıyorum hanımefendiciğim.ne verirsen onu alıyorlar ve beyinleri sünger gibi çekiyor verilenleri.yeterki biz biraz daha sabırlı olalım.

        Sil
    2. Gözlerim doldu.Maşallah yavruma maşallah.

      YanıtlaSil
    3. Saf yürekleri imanın yeşermesi için hazır. Allah muhafaza etsin, mektubu da çok güzel kendilerine muhatap bilmeleri, adını anarak ulaşacaklarını bilmeleri çok güzel. Benim kızım da, aynı mektubu yazarken ilk söylediği seni annemden bile çok seviyorum oldu. Öyle mutlu oldum.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ne kadar ilginç değilmi begonvil sokağı başkasını bizden daha çok sevseler üzülürüz.konu peygamberimiz olunca üzülmek şöyle dursun,sevinip mutlu oluyoruz.Allah hepimizin çocuklarını muhafaza etsin.amin

        Sil
    4. Ahhh ben o kaymagi ekmege surer yerim. can o can. Masallah subhanallah.

      YanıtlaSil
    5. Ahhh ben o kaymagi ekmege surer yerim. can o can. Masallah subhanallah.

      YanıtlaSil
    6. Ah ah arkadaşim..ağladim ağladim..mektubun içeriğine ağladim.ama asıl o yürekten, okunmaya doyulmacak bu sözler nasıl döküldü.nasıl hissetmiş öyle.maşaallah barakellah.hìç üzülme emeklerin yeşeriyor belli.gıbta ettim.Rabbim böyle sevinçleri banada yaşatsın inşllh.tebrik tebrik tebrik ederim kaymağını ve tabikide seni..

      YanıtlaSil
    7. Ah ah arkadaşim..ağladim ağladim..mektubun içeriğine ağladim.ama asıl o yürekten, okunmaya doyulmacak bu sözler nasıl döküldü.nasıl hissetmiş öyle.maşaallah barakellah.hìç üzülme emeklerin yeşeriyor belli.gıbta ettim.Rabbim böyle sevinçleri banada yaşatsın inşllh.tebrik tebrik tebrik ederim kaymağını ve tabikide seni..

      YanıtlaSil
    8. Maasallah, Nasıl da büyüyorlar, tebrik ederim, ins Peygamber ahlakıyla geçer bir ömürleri ve Peygamber ahlaki ile donanmış insanlarla karşılaşırlar.
      Bu Arada timasın o kitabını biliyorum bana da almak şart oldu ç...

      YanıtlaSil
    9. Güzel olmuş... iyi ki zorlansanız da okumuşsunuz. Bana da rehber oldu yazdıklarınız. İlk defa geldim buraya. Vesile olan bize her yer okul. Çok sağolsun. Her zaman değerli yorumlarınızı beklerim. Ben de dört gözle yeni yazılarınızı bekleyeceğim selamlar...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hosgeldin cay molasi.evet iyiki okumusum.siddetle tavsiye ederim varsa evlatlarin hic usenme oku.hemde severek isteyerek oku.bize her yer okul sagolsun varolsun bizdende size kucak dolusu sevgiler

        Sil
    10. HAYIRLI RAMAZANLAR TATLI NUR HAFIZIM:))HOŞ GELMİŞSİN BANA...DEDİMKİ GİDEYİM İHTİYAR HAFIZIN ZİYARETİNE AMAN ALLAHIM MAŞALLAH NASIL BİR YAZI LAR ZİYAFETİYLE KARŞILANDIM:))RABBİM İLMİNİZİ,GÖNÜL GÜZELLİĞİNİZİ ARTIRSIN(AMİN) İNŞALLAH DEVAMLI TAKİPTE OLACAĞIM...SEVGİLERİMLE SAĞLICAKLA KALIN:))

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sizede hayırlı ramazanlar mutluluklar sokağı hoşgeldiniz safalar getirdiniz.ne iyi ettinizde geldiniz.güzel dualarınız için çok teşekkür ederim.selam ve muhabbetlerimle

        Sil
    11. Sevgi dolu bir mektup yazmış. Küçücük yüreğindeki peygamber sevgisini aktarmış. Allah sevgisi arttırsın, hayırlı evlat eylesin...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çocuklu hayat hoşgeldiniz safalar getirdiniz.rabbim hepimizin evlatlarını hayırlı eylesin inş.selam ve muhabbetlerimle

        Sil