25 Haziran 2016 Cumartesi

Konuk Yazardan: "Psikolog Maceram"

Merhaba. Sonunda İhtiyar Hafız'ıma söz verdiğim yazıyı yazıyorum. Evet tek seferlik konuk yazarım ama ne yazacağım hakkında pek bir fikrim olduğunu söyleyemem. O yüzden işi gücü olan kıymetli vaktini harcamayabilir.
Geçen hafta bir psikolog görüşmem vardı. Recall Healing denen bir terapi yöntemi varmış. Psikolog bu yöntemi annesi üzerinde denemiş ve annesinin her bahar şiddetli geçen alerjisi bu sene çok da nüksetmemiş. Alerji-Hastalık-İyileşme kelimeleri facebookta trafik ışığı gibi yanıp sönünce ben de aldım randevuyu gittim. Tabi bu kelimelerin beni niye çektiğini de yazmak lazım. Kasım ayında bademciklerim iltihaplandı. 10 adet iğne vuruldum. İki hafta sonra tekrar 10 adet iğne, iki hafta sonra tekrar iltihaplanınca başka bir doktor 10 tane daha ve böyle böyle iki ay içinde toplam 38 adet iğne vurulup son iki tanesini mabadımın üzerinde oturamayacak hale geldiğimden serum içinde aldım. İğneler bitince yuttuğum antibiyotiğin sayısını bilmiyorum. Ama geçti mi geçmedi. Tekrar tekrar haziran ayına kadar bademciklerim iltihaplandı. Eklemlerim ağrıdı. Bir araba dolusu sopa yemiş gibiydim. Ağzımı açınca sızan iltihap görünür haldeydi. Şayet bademciklerim şiş değilse burnum ya da kulaklarım tıkalıydı. Baktım bu işi modern tıp çözemeyecek, alternatif tıbba daldım. Attarın biri bana öylesine yenilemez bir macun hazırladı ki- hem de tam 300 tl ye-kıyıp da yiyemedim. Ölümcül bir hastalığa yakalanırsam yiyeceğim. Bir kaç kez hacamat yaptırdım. En son 1 mayısta haccama boğazımı sen mi kesersin ben mi keseyim deyince tarama hacamatlarıyla kafa hacamatını beraber yaptırmış oldum. Tabi ya bu kadar hacamat bünyeme ağır geldiğinden ya da kol kadar saçımın kazınıp kafa derimin maymunun totosu gibi açığa çıkmasından bilemiyorum, yataktan çıkamaz hale geldim. Ve tekrar modern tıp. Acilleri atlıyorum. Kendimi çekemez tahammül edemez hale geldim. Sürekli ağlıyorum. Burun beton gibi beyne oksijen gitmiyor. Burun tıkalıyken insanın algısı da sekteye uğruyor. Hatta kendime zeka testi yaptım, 100 (ortalama zeka) çıktı. Ben Ortalama Zeka çıktım! Resmen depresyon etkisi yaptı bende. Çift koldan hastalıkla savaşmaya karar verdim ve tavsiye üzerine adını öğrendiğim ermeni bir doktor ile facebookda Recall Healingle anasını iyileştiren psikologdan iki gün arayla randevu aldım. Doktor hastalığıma teşhis koydu. FPAPA. 4 tane prednol yutunca tamamen iyileşen bir bağışıklık sistemi hastalığı. Alerjim içinse duact. Resmen mucize. 10 tl lik hap burnumu açtı beyin hücrelerimin sevinç çığlıklarını duydum resmen. Kendisinden önce gittiğim 3 kbb uzmanını Allah'a havale ettim dersem inanmayın. 7 sülalelerine saydırdım.
Gelelim Recall Healige. Hastalıkların temelinin psikolojik sıkıntılar, bastırılmış duygular, söylenememiş sözler yüzünden olduğunu ve iyileşmek içinde bu travmaların ne olduğunu, ne hissettirdiğini tanımlamak gerektiği felsefesine dayanan bir yaklaşım. Bunu ortaya atan kişi oğlunu bir kaza sonucu yitirince kolon kanserine yakalanan, kendi gibi olan kanser hastalarının da bir yakınını kaybetmiş kişiler olduğunu fark eden ve kendi kendini iyileştiren bir doktor. Bu kısımları sallamış olabilirim. Bana da psikolog söylemedi zaten. Netten okudum. Hazreti Google'dan hikayenin aslını öğrenebilirsiniz. Neyse saati 200 tl olan seansta psikolog bana bir form doldurttu. Benim şu anımdan başlayıp teee doğumuma kadar geçirdiğim hastalıklar ve travmalar ne varsa yazıp çizdik. Zilyon tane soru var. Anamın doğumları, varsa kürtajlarından tutun da benim çektiğim kahırlar, pişmanlıklar, çatışmalar. Misal sorulardan biri şuydu. Ana rahmine düştüğünüz zaman, annem bana hamileyken ebeveynlerimin hayatını derinden etkileyen şeyler. 3-4 jenerasyon geriye gidesiye. Tabi benim seans bizim sülalenin talihsizlik ve hastalıklarıyla dolu tablosuna yetmedi. Dolayısıyla iyileşmek için ne yapacağımı öğrenemedim henüz. Sadece şu an 15 aylık olan oğluma gebe kaldığımı öğrenmem ile yürek yangınım yeğenimin lösemisinin nüksettiğini neredeyse aynı gün öğrenmem dışında. Psikolog hissettiğim derin üzüntümü oğlumun üzerine alınacağını, bunun da oğlumda hayatı boyunca kurtulamayacağı fiziki ve psikolojik derin sıkıntılar yaşatacağını söyledi. Çocukların uykuda algısının çok açık olduğunu ve ona gebe kaldığımda beni aslında neyin üzdüğünü anlatmamı istedi. Şimdi oğlum Arif'e her gece, sokaklarda "Güloo benim canım halamm.." diye bağıra bağıra gezen, kocaman kapkara badem gözleriyle bana büyük bir sevgiyle bakan kuzeninin - benim Burağımın- benim için ne kadar değerli olduğunu, hastalığının beni nasıl üzdüğünü anlatıyorum. Arif'e kendisi rahmimde Allah'ın kudretiyle an be an büyürken nasıl mutlu olduğumu, onu ne kadar çok sevdiğimi ve üzüntümün asla ve asla onun SUÇU olmadığını anlatıyorum.. Açıkcası travmam arttı mı azaldı mı bilmiyorum. Rabbim kalbimize ferahlık verir inşallah.
İhtiyar hafızım geç de olsa sözümü tuttum. Bak daha da Davos'a gelmem bilesin :) Allaha emanet olun..

12 yorum:

  1. Stres denilen üzüntü, keder, vesvese yumağının hiç ummadığımız hastalıklara sebeb olduğu artık neredeyse kesin. Yine çözüm içimizde ama derinlerde yaşamaktan bizi alıkoyan dünya hastalıkları sıra sıra hepimizi dolaşıyor. Ya şafi diye diye şifayı bulmak ve hikmetleri görmek hepimize nasip olsun inşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Begonvil Sokağı. Aslinda stres sıkıntı keder için Hz. Ali'nin dehşetli bir sorusu var keşke fark edebilsem dedigim. Hazreti Ali'ye biri çok dertli olduğunu söyler. O da derki 1. Sen dünyaya geldiginde bu dert seninle birlikte miydi? 2. Sen bu dünyadan göçüp gittiginde bu dert seninle birlikte gidecek mi?
      Sonra ne dert kalir ne tasa..

      Sil
  2. Valla çok eğlenceli bir yazı olmuş sevgili konuk yazar. Hele ki hazreti google ibaresine kahkaha attım. Hafızımın yazılarına bayılıyordum bu yazıdan sonra ayılamam herhalde. Yine yaz bekleriz devamını merak da ettik hani sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay molası 1 haftadır cüzdanımdaki kırmızıyla vedalasmaya çalışıyorum olmuyor, kırmızı çekiyor. Aslinda bu yazinin ikinci bir bölümü daha olmalı Recall Healing seysini uyguladigim. Birak oni Gul birak oni o senin değil. ommmmmmm

      Sil
  3. Son iki aydır tanımı bile olmayan bi virüs ile ailece süründük çok geçmiş olsun bi daha gelmesin dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın en mutlu kadını, bir daha geldi. 27 haziranda bademciklerim yine sisti. hatta su anda şiş. prednol da yalan oldu. 4 unu birden yuttum. bacagimda devamli kasidigim bir bolge vardi. oraya iyi geldi cildimi guzellestirdi. Lakin bogaz ayni. Ben artik napiyim. dedim ona benle kal bak seni aldirmak istemiyorum. Bu hayat yolculuguna beraber çıktık, sen suçlu değilsin seni seviyorum dedim dinletemedim. Psikologa gittim daha ne yapayim. tatilden dönüşte aldiracagim seni bademciklerim. Ahanda buraya yazdım

      Sil
    2. Bu arada size de cok gecmis gitmis olsun. Rabbim sifa afiyet mutluluk huzur versin.

      Sil
  4. Kaleminize saglık gül hocam.çay molasının dediği gibi çok eğlenceli bir yazı olmuş.tabi biraz da hüzünlendik.rabbim badem gözlünüze ve tüm hastalara şifa versin.ayrıca tek seferlik konuk yazar kısmını beğenmedim.kırmızı kırmızıyı çeker hocam:) ayrıca kırmızıyla vedalaşmanıza gerek yok yazmak için.sizde malzeme çok.ssvd okulsuz eğitim daha neler neler.muhabbetle kucaklar yazılarınızın devamını beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili ihtiyar (!l Hafizim. Badem gozlumuz gectigimiz yil 8 Haziran'da edebi adresine yerlesti. Rabbime boyle güzel bir evlatla bize 15 sene zaman verdigi için binlerce kez şükür olsun. Ozlemle bas etmek zor geliyor sanki bu dünyada sonsuza kadar yasayacakmisiz gibi. dunya da 15 senemiz kesişti ama inşallah ahirette sonsuz zamanlar beraber oluruz.
      Malzeme bol hakkaten. Misal Allah nasip ederse bayramda Elazize dogru yola cikicagiz. Yol boyu kamp kurma ihtimalimiz var. Geceyi ortu yapip yildizlar altinda uyuyacagiz insallah. hayal etmesi bile guzel. Ben de muhabbetle kucakliyorum.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  5. Nerelerdesiniz .. Bir ses verin artık..Afiyettesinizdir inşaallah ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Incelikler yüzünden çok naziksiniz merak edip sormanız beni cidden çok mutlu etti.elhamdülillah afiyetteyim.çok uzun bir tatil oldu ev temizliği çocukların okulu biraz toparlanayım en kısa zamanda gelicem inş.sevgilerimle

      Sil